Lite avsides njutning

 

Vi kan förstå att du som inte bor i Skäret kan tycka att det är lite bökigt att ta sig hit. Fast är som det är, ligger man på landet så gör man och det som är bra med en krog mitt ute i spenaten är att det är bokstavligen.

 

Vi har ju allt som behövs intill knuten för att laga riktigt god mat.

Lamm, nöt, grönsaker och fisk, samt öl från trakten. Fast vinet kommer lite längre ifrån, det gör det. Precis som många av våra gäster. Fast en ytterligare bonus med att ta sig till Rut är att vi gör allt för att du ska tycka att det var värt resan hit.

 

Välkommen när du kommer!

WHITE GUIDE 2017

 

Kullaidyll med mycket lokalt

Det kan inte bli mycket mer idylliskt än att sitta under trädkronorna på gårdsplanen framför den gamla skånegården. Och snart vet alla att grundaren Rut Lundgren Frisk är en av flickorna som startade Flickorna Lundgrens trädgårdscafé en bit längre ner mot hamnen. Idag drivs krogen av Kullalamm m fl. Det ger med rätta avtryck på menyn – här serveras både en ljuvlig lammlevermousse med krispigt bröd, äpple och rostade valnötter, och lammentrecote med vitkål, betor och rödvinssky.

 

Mångas favorit är annars blåmusslorna i klassiskt vitvinskok eller rödtungafilén från lokala fiskare med räkor, dill och fänkål. En skojig entrérätt är husets smarriga variant på Pelle Jansson med tunt skivat nötkött, kvabbarom från Skälderviken, äggula och lök. Omtänksam servis och dryckeslista med lokalt vin och öl förstärker upplevelsen. Och visst, favoriten äggakaga finns fortfarande kvar.

 

Rut på Skäret Gläntan 6, Skäret

Copyright Rut, Ramsay & Steen AB 2018

Anders Walls stipendium för landsbygdsutveckling på 100.000 kronor har tilldelats Otto Ramsay med lantbruksföretaget Kulla Lamm och restaurang Rut på Skäret i skånska Skäret. Priset delades ut i januari 2015.